Продуктът беше добавен успешно в кошницата!

Profertil 180 capsules / Профертил 180 капсули

В наличност

Профертил е хранителна добавка за мъже с репродуктивни проблеми. Съдържа комбинация от витамини, минерали и аминокиселини, която подобрява мотилитета на спермата.

       Напоследък лечението на проблемите, свързани с фертилитета при двойки, които искат да имат деца, играе все по-голяма роля в медицинската практика. Според демографските проучвания всяка 6-та или 7-ма двойка няма деца не по свое желание. Причината за този проблем може да бъде както в жената, така и в мъжа.


    Според оценката на Световната здравна организация (СЗО), причините за безплодие в 40% от двойките са само от страна на жената, в 20% причината е и в двамата партньори и в останалите 40% - само в мъжа.


Проблемите с мъжкото безплодие най-често са следствие от нарушения в сперматогенезата (физиологичен процес на формиране и съзряване на сперматозоидите), което се изразява в количествено и качествено намаляване на зрелите сперматозоиди. Това означава че броят, количеството или подвижността на узрелите сперматозоиди са сериозно понижени в сравнение с нормалните стойности, необходими за успешно оплождане. В повечето случаи се касае за комбинация и от 3-те фактора.


     За разлика от жените, при които има много варианти за терапия, опциите при мъжете са силно ограничени и се изразяват в подобрението на единствения ключов фактор - качеството на семенната течност. Изключително трудно е да се подобри ниското качество на спермата чрез приема на лекарствени средства. Проучванията обаче показват, че определени микроелементи могат да имат положителен ефект върху количеството, подвижността и формирането на сперматозоидите, като по този начин оплодителната способност при мъжете може да бъде оптимизирана по нутриентно-физиологичен път.


     Сперматогенезата е комплексен и сложен биологичен процес, който продължава няколко седмици (обикновено около дванадесет). По време на този процес организмът се нуждае от разнообразни есенциални хранителни субстанции за подпомагане на различните стадии на развитие на сперматозоидите като витамини, витаминоподобни вещества, микроелементи, минерали и аминокиселини. Само тези специфични вещества могат да осигурят оптимални условия за нормална и пълноценна сперматогенеза. 
Мъжете с нарушена оплодителна способност имат повишени нужди от тези субстанции. Балансираната комбинация от специфични хранителни съставки при регулярен и целенасочен прием в достатъчни количества е в състояние да повлияе положително процеса на сперматогенеза.


    Голям брой незаменими за правилната сперматогенеза субстанции вече са анализирани и описани от изтъкнати учени. Уникалният патентован състав на PROfertil е в съответствие с тези научни изследвания, като ефективността му е доказана в клинични проучвания.
PROfertil е специално разработен продукт, подобряващ качеството на спермата при мъже с нарушена оплодителна способност, които желаят да имат деца.

Състав:

Наименование компанента

мг/капс

Дневна доза

L - Карнитин

220

           73

L - Аргинин

125

 

Витамин Е

60

           600*

L - глутатион

40

           80

Цинк

20

           133*

Коензим Q10

7,5

           25

Фолиева киселина

0,4

           200*

Селен

0,03

          

    Начин на употреба: 2 капсули на ден по време на хранене. Продължителност на прием - най-малко 3 месеца.

Производител: Lenus Pharma GesmbH.  

Отзиви

Добави отзив

Вашият отзив

Име *

Email *

Подобни продукти

Най - купувани продукти

169.00 лв.
chat icon

Чат