Публикувана на

Уникална билкова комбинация възстановява хормоналния баланс!

         Уникална билкова комбинация възстановява хормоналния баланс!

Хормоналният дисбаланс е широко разпространен проблем сред жените днес. Той е водеща причина за забавяне на метаболизма и наддаване на тегло, задържане на вода, загуба на либидо, репродуктивни нарушения, косопад, акне и др.

Много често в основата на хормоналните нарушения е дисбалансът в нивата на естроген и прогестерон, при който естрогенът доминира, а прогестеронът не изпълнява нормално функциите си, тъй като рецепторите му в клетките са заети от естрогеноподобни вещества. Това състояние е известно като естрогенова / естрогенна доминантност, а водещи фактори за развитието му са външните естрогени (ксеноестрогени). Ксеноестрогените са хормоноподобни субстанции, чиито източник са петролните деривати в околната среда, както и много храни, продукти за бита, масова козметика, пластмаса и др. Ксеноестрогените се свързват с рецепторите на естрогена, нарушават тъканната чувствителност към половите хормони и предизвикват сериозни нарушения във функциите на ендокринната система.
За да помогне на жените да се справят с естрогеновата доминантност по естествен начин, канадската компания Natural Factors създаде високо ефективната природна формула Естро факторс, която неутрализира излишния естроген без риск от странични ефекти!
   Естро Факторс – силата на природата срещу хормоналните нарушения! Естро Факторс (Estro Factors) е съвременна канадска формула, която по естествен начин балансира хормоните в женския организъм. Естро Факторс не съдържа синтетични хормони, а само растителни съставки, които допринасят за понижаване нивата на естрогена и баланса на общия хормонален фон.
1 капсула от Естро Факторс съдържа: индол-3-карбинол, калциев D-глюкарат, както и екстракти от броколи, млечен бодил (бял трън) и розмарин.
Индол-3-карбинол е основната съставка в Естро Факторс. Той е природен фитохимикал с уникални фармакологични ефекти. Съдържа се в по-значителни количества в зеленчуците от сем. Кръстоцветни. В стомашния сок, индол-3-карбинол се превръща в 3,3`-дииндолил-метан (DIM) – активно фитосъединение, което противодейства на метаболизирането на излишния естреоген във вредни субстанции и насърчава извеждането му с урината.
Калциев Д-глюкарат – представлява калциева сол на природната глюкарова киселина. Намира се в състава на много видове плодове и зеленчуци. Подпомага извеждането на излишния естроген и естрогеноподобните токсини от организма, и предотвратява реабсорбирането им в кръвния поток.Уникална билкова комбинация възстановява хормоналния баланс!
Екстракт от броколи – стандартизиран е до 0,1% сулфорафан – биологично активното вещество в състава на броколи, което потиска дейността на канцероген-активиращите ензими и намалява оксидативния стрес в клетките, предизвикан от излишния естроген.Уникална билкова комбинация възстановява хормоналния баланс!
Екстракт от семена на млечен бодил – стандартизиран е до 60% силимарин – биологично активното вещество в растението, което доказано детоксикира черния дроб, стабилизира мембраните на чернодробните клетки и помага на черния дроб да елиминира хормонално активните токсини.Уникална билкова комбинация възстановява хормоналния баланс!
Екстракт от розмарин – стандартизиран до 6% карнозинова киселина, която притежава мощни антимикробни свойства и предоставя защита срещу различни канцерогени. Допринася за метаболизма на естрадиола и естрона, насочвайки ги към безопасния 2-хидроксиестронов път на детоксикация в тъканта на млечната жлеза и по този начин повлиява благоприятно състоянието й.
              Естро Факторс е хранителна добавка и в нея няма синтетични хормони! Не съдържа: глутен, пшеница, млечни продукти, яйца, захар, соя, фъстъци, риба, миди, животински продукти, сол, изкуствени аромати, консерванти или подсладители!
Приемайте по 2 капсули 2 пъти дневно.
Оригинален продукт на Natural Factors, Canada! Официален вносител за България: Гео Нутришън ЕООД.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *