Публикувана на

Стресът – приятел или враг?

doppelherz_calming_day

Стресът – приятел или враг?

                                   Един от най-големите врагове на стреса е физическата активност. Може би сте забелязали, че в не малко филмови продукции главните герои, подложени на стрес и/или изправени пред „нерешими“ проблеми, намират разтуха във фитнеса или „борейки се“ с някоя боксова круша.

                                  Изследванията сочат, че физическата активност е ефективна при намаляване на умората, за подобряване на бдителността и повишаването на общата когнитивна функция. Това е особено полезно, тъй като в състояние на стрес чувстваме, че сме изчерпали енергията си и способността си да се концентрираме.

                                  Вярвате или не, стресът сам по себе си, е по-скоро полезен, отколкото вреден. Стресът е това, което ни кара да се адаптираме към постоянно променящата се среда. Някои дори биха се пошегували, че не естественият отбор, а именно стресът е основният двигател на еволюцията.

                                   Проблемът реално идва едва тогава, когато стресът е твърде интензивен или продължава твърде дълго – тогава той надхвърля адаптационните ни възможности и се превръща в дистрес. Другото наименование за това състояние е „патологичен стрес“.

Именно „патологичният стрес“ е с огромно социално значение за нашето общество.

                                  Този тип стрес уврежда почти всички органи и системи: сърдечно-съдова, дихателна, имунна, храносмилателна, нервна, ендокринна и полова.

                                 Поради тази причина е от изключително значение да внимаваме да не превърнем полезния, помагащ ни да се адаптираме стрес в патологичен такъв.

                                Освен да бъдем активни, специалистите съветват и да обърнем внимание и на хранителния си режим, и особено на храните приемани преди сън. Тежките и мазни храни, влияят на добрия сън, а той от своя страна на спокойния ден.

                                И не на последно място е важен адекватния прием на хранителни вещества, които благоприятстват нормалната функция на нервната система и намаляват чувството на отпадналост и умора.

                                 Немският бранд Допелхерц представя на българския пазар продукт разработен специално, за да помогне на съвременния човек при борбата му със стреса.Стресът – приятел или враг?

                                 В една капсула от Допелхерц актив Спокоен ден, ще откриете изключително богат състав, включващ естествени екстракти комбинирани с магнезий, витамин В6, витамин В12 и L-триптофан.

                                  Редица клинични проучвания доказват ползите от приема на естествени съставки като златен корен (Rhodiola rosea), маточина и цветове на хмел.Стресът – приятел или враг?

                      Екстрактът от листа на маточина съдържа много ценни етерични масла, които благоприятстват за намаляване на стреса и безпокойството.

                      Малко известен факт е, че от хмела се употребяват само шишарките (съцветията) на женското растение. Техните активни съставки имат успокояващо действие.

Стресът – приятел или враг?                     Екстрактът от Златен корен допринася за намаляване на тревожността, стреса и чувството на обърканост и несигурност. Доказана е и неговата роля в защитата на сърцето от вредни въздействия, както и антиоксидантни свойства. Използва се в традиционната медицина за подобряване на настроението.

                      Включените в състава магнезий и витамин В6 пък от своя страна допринасят за нормалната функция на нервната система и намаляване ефектите на умора, а L – триптофан – за по-добро настроение и умствена активност.

                       Допелхерц – немско качество и грижа за един по-спокоен ден!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *