Публикувана на

Ползите от пиене на вода с лимон!

Какви за предиствата да се пие вода с лимон.

Ползите от пиене на вода с лимон!

Лимонът е  хибридно цитрусово дърво. Плодовете се използват за кулинария , предимно под формата на сок, но и като нектар или лимонова кора. Сокът на лимона съдържа между 5 и 6 % лимонена киселина, придаваща силен кисел вкус.

Предиствата да се пие вода с лимон.Лимонът се използва широко и при всякакви напитки от чайове и коктейли до сокове. Наред с очевидното си използване като ароматизатор, от дълго време лимонът се използва и за лекарствената си стойност. Богат източник на витамин С. Лимонът притежава огромни ползи за здравето, вариращи от антибактериалните и антивирусните му свойства до повишаване на имунитета.

Един от най-разпространените начини да се възползват от ползите  на лимона, е на сок . Лимоновият сок действа като храносмилателно и детоксикиращо средство. Помага при почистването на черния дроб, което води до по-добро здраве на храносмилането. Предимството да от пиенете на  вода с лимон са много няколко от тях са:

 

Предиствата да се пие вода с лимон.

Подсилва имунната ви система :Лимоните са с високо съдържание на витамин С, което е чудесно за борба с настинки. Витамин С увеличава производството на бели кръвни клетки .

 

Предиствата да се пие вода с лимон.

 

Лимоните са полезни за мозък: Те са с високо съдържание на калий, което стимулира мозъчната и нервната функция . Само един лимон съдържа 80 милиграма от минерала . Тои е важен и за основните функции на клетките и мускулите и поддържането на баланса на течностите в тялото ви.

 

Помага на храносмилането: Пиенето на топла вода с лимон е  първото нещо сутрин. Може да помогне за промиването на храносмилателната система и рехидратирането на организма.

 

Какви за предиствата да се пие вода с лимон.

 

Здравословно тегло: пиенето на лимонова вода помага за поддържане      добър метаболизъм

 

Полезна в за бременните жениПолезна е за бременните жени :  Витамин С помага за образуването на костната тъкан на плода.  Поради високото съдържание на калий, сместа от вода и лимон подпомага формирането на мозъчните клетки и клетките на нервната система на бебето.

 

Предиствата да се пие вода с лимон.

Той помага за намаляване на болката и възпалението в ставите и коленете : Лимонът е богат на витамини и минерали, като витамини С, А, В1, В6, магнезий, пектин, фолиева киселина, фосфор, калций и калий. Голямото количество калций и витамин С помагат за подобряване състоянието на костите и предотвратява заболявания, които са свързани с костите, като остеопороза, ревматоиден артрит.

 

 

Детоксикира: Той укрепва черния дроб, като осигурява енергия на чернодробните ензими, когато те са твърде разредени.

 

 

Изчиства кожата на лицето: Витамин С в топла лимонова вода помага за намаляване на бръчките и петна . Лимоновата вода пречиства токсините от кръвта, което помага да се поддържа и чиста кожата. В допълнение към пиенето му, лимоновата вода всъщност може да се прилага директно върху белези, за да помогне за намаляване на външния им вид.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *