Публикувана на

Необходимостта от водата и какво количество на ден ни е нужно, за да сме здрави?

Необходимостта от водата и какво количество на ден ни е нужно, за да сме здрави

Необходимостта от водата и какво количество на ден ни е нужно, за да сме здрави?

Необходимостта от водата Снимка1

Знаем, че трябва да пием вода всеки ден и по много. За съжаление обаче хората всъщност не знаят ползите от водата и нямат изграден навик да пият вода повече количество през деня, а понякога това количество е сведено до минимум. Важно е да се знаят ползите и предимствата от консумирането на вода ежедневно и това да стане за нас неразделен процес от забързаното ежедневие.

Необходимостта от водата Снимка 2

 

Със сигурност не забравяме да изпием едно кафе, чаша безалкохолно или сок, фреш и други напитки, но пиенето на вода остава на заден план и това е една от най – големите грешки, които допускаме, когато искаме да поддържаме добро здраве и да се пазим от болести.

 

Необходимостта от водата Снимка 3

 

Редовното пиене на вода намалява риска от сърдечен удар и заздравява сърдечно – съдовата система.

 

Необходимостта от водата Снимка 4

 

Една от най – редовните причини за главоболието е дехидратацията. Пиенето на вода в нужните количества често предотвратява болките в главата.

 

 

 

Необходимостта от водата Снимка 5Ако имате проблеми с храносмилането вече знаете какво да правите – пийте вода! Нашата храносмилателна система се нуждае от добро количество вода, за да функционира правилно и да смила добре приетата храна. Водата помага при образуването на киселини, а в комбинация с фибри е чудесен лек при запек!

 

 

Необходимостта от водата Снимка 6Детоксикация – Водата се използва от организма и за прочистване и промиване на токсините и отпадните продукти от тялото ни! Освен вода е подходящо да консумирате и плодове и зеленчуци с голям процент съдържание на вода, като краставици или диня.

 

 

 

Необходимостта от водата Снимка 7За повече енергия, здрава и красива кожа, бъдете винаги хидратирани и не забравяйте да пиете вода! Сухата кожа е сериозен показател, дехидратацията е налице!

 

 

 

 

Необходимостта от водата Снимка 7

 

 

Правилното и достатъчно пиене на вода предпазва от ракови заболявания на стомаха и дебелото черво!

 

 

 

 

Необходимостта от водата Снимка 9За да подсилите и забързате процеса на свалянето на излишните килограми, разбира се пийте вода! Избягвайте високо калоричните напитки – безалкохолни и газирани напитки, и когато усетите жажда просто изпийте една чаша вода. Така ще намалите количеството захар, което поглъщате, както и калориите, тъй като водата не съдържа такива, освен това няма мазнини или въглехидрати.

 

Необходимостта от водата Снимка 10Най – доброто средство за борбата с целулита – водата! Отново един от – най неприятните и видими белези на дехидратацията е на лице – целулитът. Той се образува, когато в тялото липсва нужното количество вода.

 

Предимствата на водата са много и много. Пийте редовно вода, изградете си този важен навик за добро здраве, добра форма, красива и хидратирана кожа и енергия за всеки ден!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *