Публикувана на

Лактобацилите – най-надеждната защита за интимното здраве!

Лактобацилите – най-надеждната защита за интимното здраве!

Лактобацилите – най-надеждната защита за интимното здраве!

           Свикнали сме да мислим, че ефектите на пробиотиците се изчерпват единствено до здравето на храносмилателния тракт. Истината обаче е, че тези приятелски бактерии въздействат на различни нива, а присъствието им е от изключителна важност дори за интимното женско здраве.

Също както чревния микробиом, така и вагиналният е уникален, сложен и съставен от множество полезни бактерии. Сред тях с най-голямо значение за вагиналното здраве е родът Lactobacillus и някои негови видове като L. casei, L. acidophilus, L. rhamnosus и др.

          Недостигът на Lactobacillus увеличава риска от бактериална вагиноза. Въпреки че често протича безсимптомно, бактериалната вагиноза може да има сериозни последствия, включително усложнения при бременност, възпалителни заболявания на таза и дори повишена уязвимост към болести, предавани по полов път. Установено е, че бременните жени с по-ниски концентрации на Lactobacillus във вагиналния си микробиом са в по-висок риск от преждевременно раждане. Дефицитът на Лактобацили и прекомерното размножаване на „лоши“ бактерии се свързва и с т. нар. вагинални гъбички – друг широко разпространен женски проблем. Нарушеното равновесие между лактобацили и патогени е основна причина и за развитие на уроинфекции като цистит, който хронифицира при над 80% от дамите.

           Натуралният продукт Мултипробиотик за жени е безопасно решение срещу бактериалната вагиноза, вагиналните гъбички и уроинфекциите!

           Мултипробиотик за жени на канадската компания Natural Factors е комбинирана 2 в 1 формула за възстановяване на вагиналното и уринарно здраве. Само 1 капсула от Мултипробиотик за жени съдържа 12 млрд. активни пробиотици, както и 300 mg патентован концентрат от червена боровинка CranRich® в   съотношение 36:1.

          Мултипробиотик за жени е източник на високи количества Лактобацили, включително специално подбрани пробиотични видове, които доказано възстановяват нормалното състояние на вагиналната флора: L. casei, L. acidophilus, L. rhamnosus, L. Fermentum, Streptococcus thermophilus.

Лактобацилите – най-надеждната защита за интимното здраве!                   Патентованият концентрат от червена боровинка CranRich® е включен в състава на Мултипробиотик за жени с цел още по-висока защита от уроинфекции.  CranRich® осигурява максимално високи концентрации на проантоцианидини – активните антиоксиданти в боровинката, които проявяват силни противовъзпалителни свойства и не позволяват прикрепянето на патогенните бактерии към урогениталната лигавица.

        Ползи от приема на Мулти пробиотик за жени:

-допринася за намаляване растежа на патогени, включително болестотворните Candida albicans и Gardnerella vaginalis;

-допринася за възстановяване нормалния баланс на влагалищната микрофлора;

-възпрепятства адхезията на E.coli към епитела на урогениталната лигавица;

-включените в състава на продукта бифидобактерии, подпомагат храносмилането и поддържането на нормална чревна флора.

Разфасовка: 60 V-капсули. Приемайте по 1 капсула 1-2 пъти дневно с храна. При лечение с антибиотици, вземайте Мултипробиотик за жени 2-3 часа преди или след тях. Производител: Natural Factors, Canada. Официален вносител за България: Гео Нутришън ЕООД.

                 Експертно мнение: възстановяването на нормалната вагинална флора след инфекции е изключително важно. Затова е необходима употребата на специализирани пробиотици след приключване на терапията. Мултипробиотик за жени съдържа необходимите пробиотични щамове за вагиналната флора. Допълнително добавеният екстракт от червена боровинка е много добра профилактика на цистит, които са чести при жените. Мултипробиотик за жени е под формата на капсули и се приема през устата, което го прави удобен за употреба, за разлика от вагиналните глобули. Препоръчвам го на всички жени, които искат да поддържат добро вагинално и уринарно здраве!

д-р Маргарита Маламова

/акушер-гинеколог/

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *