Публикувана на

Как да предпазим кожата през зимата .

Как да предпазим кожата си от студа 1

Как да предпазим кожата през зимата.

Всички знаем, че зимата е студена и студът може да бъде труден за гърлото, косата, белите дробове .  Много от нас не осъзнават, че зимата  удря най-силно кожата ни, но много малко от нас имат имунитет от студа . Температурата на замръзване, силните ветрове, ниската влажност и отоплението на закрито могат да направя кожата ви в люспи, суха, с неприятен сърбеж  и допълнителни други негативи.

От нас зависи да вземем някои предпазни мерки, за да сме сигурни, че ще защитим кожата си.

Как да предпазим кожата си от студа 3Облече те се от главата до петите : Носете ръкавици на ръцете си. Увийте шал около врата и шията, които не са покрити от палтото ви. Една шапка, дръпната ниско, ще запази ушите ви топли.

 

Как да предпазим кожата си от студа 4Винаги използвайте слънцезащен крем SPF 30 : Слънцето все още свети ярко през зимата. В действителност, понякога може да бъде дори по-сурово през зимния сезон, така че е от решаващо значение да защитите кожата си с широкоспектърен, висококачествен овлажнител или слънцезащитен крем.

 

Как да предпазим кожата си от студа 5Хидратация :  За кожата трябва да полагаме грижи всеки ден, особено през зимата. Студът, вятърът, рязкото редуване на ниски температури навън и високи температури в помещенията, водят до дехидратиране на кожата и намаляват нейната ефективност, както и защитна бариера на организма. С тези негативни последствия можете да се справите с помощта на подходяща козметика.

 

Как да предпазим кожата си от студа 6

Използвайте крем за ръце. Обикновено ръцете са тази част от тялото, която замръзва и се изсушава първа през зимата. За да ги предпазите, използвайте крем за ръце често. За да не забравяте да го правите, просто сложете един такъв крем в чантата си . Всеки път, когато почувствате ръцете си сухи, нанасяйте по малко от него и го втривайте добре. Освен това, не забравяйте и ръкавиците.

 

Как да предпазим кожата си от студа 7 Избягвайте дългите душове : Избягвайте да вземате дълги, горещи душове. Горещите душове могат да доведат до “зимен сърбеж” , също могат да премахнат  естествената  бариера на кожата ви. Препоръчително е водата да е с нормална температура и след това нанесете богат хидратиращ крем или масло за тяло, както и лосион за лице, за да заключите хидратацията и поддържате кожата си мека през целия ден.

 

Как да предпазим кожата си от студа 8Не забравяйте да пиете вода: Всъщност пиенето на вода през зимата е дори по-важно отколкото през лятото. Заради по студеното време водният баланс в организма може да се наруши и това да доведе до обезводняване. Не забравяйте, че приемането на чайове и топли напитки не замества пиенето на вода.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *