Публикувана на

За зимата и нуждата от витамини

За зимата и нуждата от витамини

За зимата и нуждата от витамини

Предстоят най-тежките месеци от зимата и освен гриповете и честите настинки през студеното време, от които не винаги успяваме да се предпазим, има и още нещо, което пренебрегваме. През зимата изразходваме много повече енергия, за да сме жизнени и за да се справяме със студените условия. Подложен на резки температурни разлики, организмът отслабва и има нужда от по-голяма грижа.

В тази статия ще Ви разкажем колко полезни могат да бъдат витамините, както и за какво точно ще ни бъдат най-полезни.

1.Първото място е за …. Имунната система

На първо място заслужено застава нашата имунна система, около която се върти здравният ни статус. Тя се изправя пред предизвикателствата на по-затворения начин на живот, студени условия и множеството върлуващи грипове. Тъй като активността ни по време на този сезон осезаемо намалява и в комбинация с другите изброени фактори, организмът ни отслабва защитата си.

2.Кожата и очите

Ниските температури нямат милост за нашата кожа – като най-засегнати жертви са ръцете и лицето. За да избегнем дискомфорта от суха кожа, напукани устни и  ръце, е хубаво да отдаваме внимание на дълбоката хидратация и допълнително подхранване.

Очите ни също са изложени на немалко предизвикателства. Освен студения вятър, голяма опасност за тях крият отраженията на ултравиолетовите лъчи от снега.

3.За ставите и времето

На трето място идват хроничните проблеми, предизвикани от влагата и студеното време. Много хора предчувстват влошаването на метеорологичните условия, чрез неприятна болка в лактите, ставите и коленете. За тях зимата е редуване на затихващ и засилващ  се дискомфорт.  Често пък, хора, които нямат такива проблеми често стават жертви на ледени произшествия. Падането през зимния период може да бъде от най-коварните и със сериозни последствия, затова нека се движим с повишено внимание, но и да подсилим тялото си с нужните витамини и минерали.

Тук може да намерите някои от нашите препоръки за справяне със зимните предизвикателства:

  • Спорт

Намерете онова, което да повишава активността Ви в ежедневието, но също и да носи удоволствие. Ние препоръчваме йога, разходки в планината, зимни спортове. Спортът помага за усилване на имунитета и също  облекчава  хроничните болки.

  • Балансирано хранене

Не забравяйте, че организмът ни има нужда от много витамини и минерали, за да се справя с всички зимни препятствия. Храната ни дава сила да се борим с гриповете и  допринася за цялостния тонус на тялото ни.

  • Витамини и хранителни добавки

Имаме нужда от много голяма доза полезни вещества, а храната не може да ни ги достави всички. Идват на помощ хранителните добавки и витамините. Зимата е най-подходящият сезон за включването им в ежедневието ни. Не забравяйте, че тяхната цел е не да заместват полезната храна, а да допринасят с витамини, минерали и съставки, от които имаме допълнителна нужда.

 

Тук може да намерите голямо разнообразие от витамини и хранителни добавки, а в следващите ни публикации може да следите за нашите специални предложения.

https://www.salvia.bg/product-category/vitamins-and-minerals/for-adults/

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *