Публикувана на

Ензимите и тяхната ключова роля при кето и палео диети

Ензимите и тяхната ключова роля при кето и палео диети

Ензимите и тяхната ключова роля при кето и палео диети

            Кето и палео диетите са едни от най-популярните режими за отслабване. Освен за редукция на теглото, те се препоръчват и с терапевтична цел. Известно е, че намаляват апетита, нормализират нивата на кръвната захар

, подпомагат сърдечно-съдовото здраве, подобряват състоянието на кожата.

Ензимите и тяхната ключова роля при кето и палео диети            Палео диета. Основен акцент в палеолитната диета са протеините. Тя имитира храненето на нашите предци през епохата на Палеолита, които са си набавяли месо и растения от дивата природа. Идеята е всички вредни храни да бъдат заменени с чисто месо от биологично отглеждани животни, риба, сезонни плодове и зеленчуци, ядки. Консумацията на сол, рафинирана захар, житни и бобови растения, млечни продукти е сведена до минимум.

                Кетогенна диета на д-р Аткинс. Тук полезните мазнини съставляват около 60-80% от менюто, Ензимите и тяхната ключова роля при кето и палео диетипротеините – 15-30%, а въглехидратите – 5-10%. Високата консумация на мазнини при кетонната диета помага на тялото да освобождава кетони в кръвта. Тъй като основен източник на енергия за клетките е глюкозата от въглехидратите, при недостигът ѝ тялото започва да преобразува натрупаните мазнини в кетони. Този процес е известен като кетоза и при него клетките използват кетонните тела за да генерират енергия.

                     Ензимите, без които кето и палео диетите не са достатъчно ефективни. При спазване на кето или палео режим се изразходват повече ензими – ако тялото не може да произведе достатъчно от тях, храната не се обработва правилно.  Мазнините също се смилат трудно, особено ако се консумират в по-големи количества. Това важи особено в случаите, когато от високовъглехидратно хранене преминаваме на диета с повече мазнини.Протеинът например, е чудесна храна, но само при условие, че бъде разграден до аминокиселини. За целта тялото трябва да разполага с необходимите ензими, които да подпомогнат този процес. В противен случай остатъците от неразградените протеини остават да гният, натоварвайки черния дроб и други органи. Недостигът на ензими при хората, които спазват кето или палео режим обикновено се изразява в забавено храносмилане, подут корем и тежест след хранене, прекомерно образуване на газове, запек или диария.

Ензимите и тяхната ключова роля при кето и палео диети                Най-естественото решение в случая е допълнителният прием на ензими, специално създадени да подпомогнат обработката на храната при кето и палео диета. Точно с тази цел е създаден продуктът MacroGest™ Keto Paleo Full Spectrum, който се препоръчва за всички, които спазват кето или палео режим.

                 MacroGest™ Keto Paleo Full Spectrum е ензимна формула за увеличаване на ползите от кето и палео диетите. С MacroGest™ Keto Paleo вие можете да извлечете максимални ползи от кето или палео режима, независимо дали тепърва стартирате или отдавна се придържате към този тип хранене.

          Как действа MacroGest™ Keto Paleo Full Spectrum:

-подобрява разграждането на протеините, мазнините и въглехидратите;

-допринася за усвояването на полезните нутриенти от храната;

-увеличава ползите от кето и палео диетите;

-има ползи за функционирането на дебелото черво;

-благоприятства поддържането на нормалния възпалителен отговор на организма;

-съдейства за намаляване чувствителността към проблемните храни;

-намалява симптомите на стомашен дискомфорт, провокиран от консумацията на висококалорични, тежки храни;

-облекчава състояния като подуване и тежест след хранене, прекомерно образуване на газове, киселини, запек или диария, и др.

                 MacroGest™ Keto Paleo Full Spectrum е източник на ключовите ензими, които подпомагат храносмилането при диети с високо съдържание на протеини или мазнини. В 1 капсула се съдържат ензимите алфа-амилаза, протеаза, триаглицерол липаза, гъбична протеаза, папаин, липаза, бромелаин и серапептаза. Ензимната смес в продукта е обогатена с екстракт от японска акация и екстракт от амла (естествени източник на витамин С) с цел увеличаване бионаличността на ензимите и за да могат те да бъдат максимално усвоени.

            Два от най-важните ензими в MacroGest™ Keto Paleo Full Spectrum са протеаза и липаза:

– Липаза – необходим е за усвояването на мастните (липидни) вещества от диетата. Спомага за разграждането на мазнините на по-малки компоненти. Доказано е, че недостигът на липаза при високомазнинно хранене води до повишаване на холестерола и триглицеридите, и увеличава риска от хипертония и други сърдечно-съдови заболявания.

-Протеаза – подпомага разграждането на протеините на по-малки компоненти. Недостигът на протеаза при богата на протеини диета се свързва със стомашно-чревни смущения като киселини, подуване на корема и тежест след хранене, прекомерно отделяне на газове (метеоризъм), и др.

Капсулите MacroGest™ Keto Paleo са със забавено освобождаване – действието им трае през целия ден! Разфасовка: 60 капсули. Прием: по 1 капсула дневно с храна, 2 часа преди или след прием на медикаменти. MacroGest™ Keto Paleo е продукт на Natural Factors, Canada – най-големият производител на хранителни и диетични добавки в Канада!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *