Публикувана на

Бърз тласък за имунитета с най-мощния екстракт от ехинацея!

Бърз тласък за имунитета с най-мощния екстракт от ехинацея!

Бърз тласък за имунитета с най-мощния екстракт от ехинацея!

Всяка година се сещаме да подсилим имунитета си едва когато зимата здраво ни е настъпила и вече сме на крачка от настинката и грипа. Нека този път бъде различно – отсега да закалим имунната система с подходящи природни средства. За целта най-подходяща е билката пурпурна ехинацея /Echinacea purpurea/, чиито медицински свойства са доказани в медицинската практика.

Ехинацея се отличава с изключителна имуностимулираща активност, която се осъществява чрез следните механизми: активиране на фагоцитозата, стимулация на фибробластите и засилване на дихателната активност. Посредством тези процеси се подобрява активността на левкоцитите – имунните клетки, осигуряващи защита от инфекциозни и други антигени. Ползите на пурпурната ехинацея се дължат на три активни компонента в състава й – цикориева киселина, алкиламиди и полизахариди.

Бърз тласък за имунитета с най-мощния екстракт от ехинацея! Снимка 1

Алкиламиди. Подобряват функциите на макрофагите – клетките, осигуряващи първата линия на защита от страна на вродения имунитет като поглъщат и унищожават болестотворните микроорганизми. Те отделят биологично активни протеини, наречени цитокини и помагат на други имунни клетки да ограничат разпространението на инфекцията.

 

Полизахариди. Вид полимерни въглехидрати, съдържащи се в растенията и гъбите. Притежават огромен набор биологични активности и ползи за здравето. Активността им се определя от структурата, конфигурацията и специфичния им състав. Доказано е, че полизахаридите, съдържащи се в ехинацея подобряват защитата срещу бактериални, вирусни, паразитни и микробни инфекции.

Цикориева киселина. Подобрява способността на имунните клетки да се противопоставят на вируси и бактерии. Насърчава фагоцитозата – процесът, при който белите кръвни клетки и лимфоцитите атакуват и унищожават патогените. Увеличава производството на интерферон, имуноглобулин и други химикали, важни за имунната система. Противодейства на проникването на вируси в клетките.

ECHINAMIDE® – екстрактът, който разкрива истинската сила на ехинацея!

Ехинацеа-екстракт-

ECHINAMIDE® е уникален екстракт, стандартизиран до ключовите активни съединения в ехинацея – цикориева киселина, алкиламиди и полизахариди. Извлечен е от organic ехинацея пурпурея, отглеждана по методите на биологичното земеделие в долината Оканаган (Okanagan Valley), Британска Колумбия.

ECHINAMIDE®  е единственият екстракт от ехинацея, осигуряващ стандартизирани концентрации на научно-валидираните имуноактивни съставки, съдържащи се в билката. Ефектите му върху имунната функция са доказани в многобройни плацебо-контролирани клинични проучвания, доказващи способността му да намалява интензитета и продължителността на различни вирусни и бактериални инфекции, и да подпомага състоянието на дихателната система.

ECHINAMIDE® е създаден от канадската компания Natural Factors и се съдържа се в следните продукти на марката:

  • Ехинацея Echinamide® /Билкова тинктура без алкохол с натурален плодов аромат/ 50 ml
  • Echinamide® Ехинацея екстракт /90 софтгел капсули/
  • Анти-Вирал /Билкова тинктура/ 50 ml
  • Анти-Вирал /60 софтгел капсули/

 

Една доза от Билковата тинктура без алкохол съдържа 1000 mg екстракт от надземни части и корен на ехинацея (дневна доза – 4000 mg). Препаратът е подходящ и за деца! Дозировка: по 2 ml 1-2 пъти дневно, разтворени в чаша вода.

 

 

Една доза от Анти-Вирал /Билкова тинктура/ съдържа 69 mg екстракт от цвят и корен на ехинацея (дневна доза – 414 mg). Тук ехинацеята е по-ниско дозирана, но за сметка на това е комбинирана с екстракти от други растения, полезни за имунната система: ломатиум, астрагал и женско биле, както и извлек от медицинската гъба рейши. Дозировка. При нужда: по 1 пипета/ 1 ml на всеки 2-3 часа, не повече от 6 пъти дневно.

Благодарение на течната си форма и двата препарата се усвояват отлично и са подходяща при стомашни проблеми, възпрепятстващи абсорбцията на капсули и таблетки.

 

Ехинамид Ехинацея Екстракт 250 мг 90 капсулиСофтгел капсули / За по-голямо удобство: в офиса, при пътуване и др.:

Всяка капсула от Echinamide® Ехинацея екстракт съдържа 250 mg екстракт от цвят и корен на ехинацея (дневна доза – 1250 mg), eквивалентен на 725 mg сурова билка. Препаратът е подходящ за деца! Дозировка. При вирусни симптоми: 5 софтгел капсули дневно. За поддържане на имунната система: по 1 софтгел капсула дневно.

 

 

Анти – Вирал 128 мг 60 капсулиВсяка софтгел капсула от Анти-Вирал съдържа 44 mg екстракт от надземни части и корен на ехинацея (дневна доза – 176 mg), комбиниран с екстракти от ломатиум, астрагал и женско биле, и извлек от медицинската гъба рейши. Дозировка. За интензивна употреба: по 1 капсула на всеки 2-3 часа, не повече от 4 софтгел капсули дневно. За регулярна употреба: 1 капсула 2-3 пъти дневно.

 

 

Бъдете здрави и тонизирани през цялата зима с ECHINAMIDE®!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *